top of page

Традиційні зимові свята українців

Зима приносить нам багато родинних свят.

   Уже стало доброю традицією у нашому закладі щороку, в грудні місяці, проводити загальношкільні заходи. А розпочали їх учні 3-В класу (класний керівник Ірина Мисюк) веселим святом Калити. Діти майстерно та колоритно відтворили це українське дійство. Різноманітні гуляння, веселі пісні, запальні танці й таємничі ворожіння не залишили байдужими не тільки глядачів, а й підняли настрій самим артистам.

   6 грудня радості малечі не було меж, бо у кожну класну спільноту із щедрими подарунками завітав Святий Миколай. У цей день слова привітань линули як до дітей, так і до дорослих. А учні 2-Б класу (класний керівник Оксана Гулик) та 2-В класу (класний керівник Людмила Друк) відобразили традиції святкування одного із найбажаніших дитячих свят у постановках "Ходить по землі Святий Миколай".

    Українські звичаї та обряди святкування Різдва Христового згадали учні 4-В класу (класний керівник Світлана Величкович) під час виховного заходу "Святвечір в українській родині". Дзвінко лунали колядки, господарі радісно й щедро зустрічали Вертеп і колядників, а віншуваннями усім бажали миру, добра та злагоди.

    Ще довго не вщухали емоції. Діти й дорослі ділилися враженнями від побачених дійств, бажаючи один одному мирних і спокійних свят.



КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

bottom of page